همه چیز درباره برف پاک کن خودرو و علائم خرابی آن
تمامی اجزا و قطعات خودرو، نقش مهم و اساسی در عملکرد اتومبیل دارند. هر کدام از این قطعات باید در جای خود وظایفشان را بهدرستی ایفا کنند تا خودرو دچار مشکل نشود. یکی از اجزای خودرو، برف پاک کن است که در اینجا به اهمیت وجود آن میپردازیم و مشکلاتی که ممکن است برای برف پاک کن خودرو به وجود آید را بررسی خواهیم کرد.
کسانی که خودروی شخصی دارند، با مشکلاتی که ممکن است برای اتومبیل ایجاد شود آشنا هستند. این افراد قادر هستند تا حدودی مشکلات و خرابیهای جزئی را برطرف کنند. اما اگر ابزار و یا زمان کافی برای تعمیر خودرو ندارید، این کار را به تعمیرکار ماهر بسپارید. این روزها با خدمت تعمیر خودرو در محل، حتی دیگر نیاز نیست اتومبیل را از منزل خارج کنید. فقط با یک تماس، تعمیرکار خودرو در محل شما حاضر میشود.
برف پاک کن خودرو چیست و چگونه عمل میکند؟
برف پاک کن خودرو، قطعهای مکانیکی و الکتریکی است که وظیفه آن تمیز کردن شیشه جلو اتومبیل، در روزهای بارانی و برفی است. روزهایی بارانی و برفی، به اهمیت وجود برف پاک کن بیشتر پی خواهید برد. این قطعه با پاک کردن شیشه جلوی خودرو، شما را از بروز تصادف در امان میدارد.
مدلهای قدیمی برف پاک کن، شکل و ساختاری مکانیکی داشتند و با یک اهرم از داخل کابین خودرو کنترل میشدند. اما برف پاک کنهای امروزی، ساختاری مدرن دارند. این برف پاک کنهای جدید کاملا برقی و حتی دارای منبع آب هستند. با استفاده از این منبع آب میتوانید شیشه را از گردوغبار تمیز کنید. همچنین برخی از خودروهای جدید دارای برف پاک کنهایی با سنسور تشخیص باران هستند که عملکردشان در نوع خود کمنظیر است.
برخی از خودروها هم دارای برف پاک کن روی شیشه عقب و حتی روی چراغها هستند که به کاهش تصادفات جادهای در روزهای بارانی کمک میکند.
برف پاک کن از چند قطعه تشکیل شده که هر کدام در جای خود وظایفی دارند و در نهایت دو تیغه برف پاک کن، با حرکت مکانیکی، روی شیشه اتومبیل حرکت کرده و آن را تمیز میکنند.
به حرکت درآوردن تیغههای برف پاک کن، به نیروی زیادی نیاز دارد. برای تامین چنین نیرویی، یک چرخ دنده به موتور کوچکی متصل میشود که میتواند گشتاور این موتور را تا ۵۰ برابر افزایش دهد. از طرفی هم سرعت چرخش موتور تا ۵۰ برابر کندتر خواهد شد.
نیروی این چرخ دنده، از طریق یک اتصال، موجب حرکت برف پاک کنها به جلو و عقب میشود.
روزهایی بارانی و برفی، به اهمیت وجود برف پاک کن بیشتر پی خواهید برد.
ساختار تیغه برف پاک کن
تیهای دسته بلند که دارای تیغههای لاستیکی هستند را دیدهاید. برای جمع کردن آب، بعد از شستن زمین، تی را روی کف میکشید و تمام آب اضافی را جمع میکنید. ساختار برف پاک کن با تیغه لاستیکی هم، چیزی شبیه به تی دسته بلند است.
دو تیغه برف پاک کن دارای پوشش لاستیکی هستند که با حرکت رفت و برگشت و با قدرت تمام، برف، آب باران و گردوغبار را از روی شیشه پاک میکنند.
اما همین تیغههای لاستیکی ممکن است در اثر گرما و سرما و با گذشت زمان، بافت مستحکم و اولیه خود را از دست بدهند و دچار پارگی، ترک و حتی شکاف شوند. با این وجود، تیغه برف پاک کن، دیگر کارایی قبل را ندارد و نمیتوان انتظار داشت که شیشه را تمیز کنند و ممکن است در صورت بارشهای شدید باران، خطرساز شوند.
در صورت معیوب شدن تیغه برف پاک کن، باید آن را تعویض کنید.
انواع تیغه برف پاک کن:
برف پاک کن با تیغه معمولی
برف پاک کن با تیغه معمولی، ساخته شده از پلاستیک فشرده است و با تابش خورشید و تغییر شرایط آب و هوایی، بافت خود را از دست میدهد، سفت و خشک شده و در نهایت ترک خورده و پاره میشود. عمر این نوع برف پاک کن بسیار کوتاه است و شما به اجبار باید بعد از مدت زمانی کوتاه، آن را تعویض کنید.
برف پاک کن با تیغه ژلهای
در مقابل برف پاک کن معمولی، برف پاک کن ژلهای قرار دارد که از سیلیکون ساخته شده و عملکرد بهتری به نوع پلاستیکی دارد. برف پاک کن ژلهای، به خوبی به شیشه میچسبد و شرایط مساعدتری برای شیشه اتومبیل فراهم میکند و درنتیجه موجب بهبود دید راننده در هنگام رانندگی در باران میشود. عمر برف پاک کن ژلهای، بیشتر از نوع پلاستیکی است و در صورت تابش آفتاب و تغیر شرایط جوی، ساختار اولیه خود را از دست نمیدهد.
تیغه برف پاک کن ژلهای، مقاومتر از نوع پلاستیکی است.
سیستم عملکرد برف پاک کن
دستهای که در سمت راست فرمان اتومبیل قرار دارد را دیدهاید. یک دستهی بلند با با نوشتههایی روی آن. با استفاده از این دسته قادر هستید حرکت برف پاک کن را کنترل کنید. برای بیشتر برف پاک کنها سه حالت وجود دارد. حرکت تند، حرکت کند و حرکت متناوب با زمان بندی.
در حرکت تند و کند برف پاک کن، موتور آن روشن است و مدام کار میکند. در حالت متناوب، برف پاک کن برای مدتی متوقف میشود و با توجه به زمان بندی موتور، شروع به حرکت میکند. در خودروهای جدید، راننده این امکان را دارد که با توجه به شرایط جوی، حرکت متناوب برف پاک کن را تنظیم کند. اما در خودروهای مدرن، با وجود سنسور تشخیص باران، حرکت برف پاک کن تنظیم میشود.
کار نکردن برف پاک کن میتواند دلایل زیادی داشته باشد. پارگی سیم، سوختن موتور، خرابی فیوز و اتصالی در سیستم برف پاک کن از دلایل کار نکردن آن است. ممکن است زمانی خودرو را تمیز کردید و یا در هنگام پولیش ماشین، در اثر جابجا کردن برف پاک کن، دسته آن را شکسته باشید و یا سیم اتصال آن قطع شود. بهتر است قبل تعویض برف پاک کن، با یک تعمیرکار خودرو مشورت کنید تا مشکل را بررسی کند.
برف پاک کن به سختی روی شیشه حرکت میکند
گاهی ممکن است به دلیل وجود مشکل در موتور برف پاک کن، حرکت تیغهها با اختلال مواجه شوند. در صورت وجود مشکل در پایههای موتور برف پاک کن، تیغهها یا زیادی شل و یا زیادی سفت حرکت میکنند.
برف پاک کن با صدای ناهنجار روی شیشه حرکت میکند
این مشکل به کهنه بودن برف پاک کن برمیگردد. وقتی که برف پاک کن قدیمی و کهنه شده، زمانی که روی شیشه حرکت میکند، صدایی ناهنجار جیر جیر میدهد. این صدا به شدت آزاردهنده است و برای رفع آن باید تیغههای برف پاک کن را تعویض کنید.
آب پاش برف پاک کن کار نمیکند
از دیگر مشکلاتی که برای برف پاک کن خودرو بوجود میآید، کار نکردن آب پاش برف پاک کن است. در ادامه مشکلات آب پاش برف پاک کن را بررسی خواهیم کرد.
تعویض اصولی برف پاک کن باید توسط تعمیرکار خودرو انجام شود.
دلیل کار نکردن آب پاش برف پاک کن چیست؟
برف پاک کن خودرو دارای یک منبع آب پاش است که با استفاده پمپی که با آن متصل است، با دستور راننده، مقداری آب را روی شیشه اسپری کرده و با حرکت تیغهها، شیشه را تمیز میکنید.
اما همین سیستم آب پاش برف پاک کن خودرو هم ممکن است گاهی دچار مشکل شود و درست عمل نکند. مشکلات سیستم آب پاش خودرو شامل موارد زیر میشود:
خالی بودن منبع آب پاش برف پاک کن
گاهی ممکن است از خالی بودن منبع مایع شیشه شوی مطلع نباشید و با فشار دادن دکمه آب پاش، مایع شیشه شوی روی شیشه اسپری نشود. در این شرایط، اولین کاری که میکنید بررسی منبع شیشه شوی است.
گرفتگی آب پاش برف پاک کن
در صورت کار نکردن آب پاش برف پاک کن، اگر منبع آب پاش را بررسی کردید و از پر بودن آن مطمئن شدید، به سراغ دهانه آب پاش بروید. شاید وجود ذرات ریز در قسمت دهانه، موجب گرفتگی آب پاش برف پاک کن شود.
با استفاده از یک جسم نوک تیز، دهانه آب پاش برف پاک کن را تمیز کنید.
یخ زدن مایع شیشه شوی
در فصل سرما احتمال یخ زدن مایع شیشه شوی وجود دارد. در این شرایط هم با فشار دکمه شیشه شوی، مایع روی شیشه خودرو اسپری نمیشود. پس در صورت کار نکردن آب پاش برف پاک کن، بررسی کنید که مایع شیشه شوی یخ نزده باشد.
نشتی یا پارگی شلنگ شیشه شوی
نشتی و یا پارگی شلنگ شیشه شوی، یکی دیگر از دلایل کار نکردن آب پاش برف پاک کن است. هر زمانی با این مشکل روبرو شدید، در کنار مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، شلنگ اتصال شیشه شوی را نیز بررسی کنید.
طرز تهیه شیشه شور ماشین در منزل
برای تمیز کردن شیشه خودرو باید از محلولی استفاده کنید که روی شیشه نچسبد و به صورت قطرات مایع درآید. همچنین این محلول باید حرکت تیغههای برف پاک کن را روان کند. شما به راحتی و با استفاده از چند ماده قابل دسترس قادر هستید مایع شیشه شوی خودرو آماده کنید.
برای آماده کردن مایع شیشه شوی به مواد زیر نیاز دارید:
- ۱ پیمانه سرکه
- ۳ پیمانه آب مقطر
- ۱ پیمانه ایزوپروپیل الکل
- ۵ قطره مایع ظرفشویی
یک بطری تمیز برداشته و سرکه و ایزوپروپیل الکل را داخل آن بریزید، درپوش بطری را بسته و آن را خوب تکان دهید. سپس آب و مایع ظرفشویی را نیز به محلول اضافه کنید. ابتدا کمی از محلول را روی قسمتی از شیشه خودرو بریزید و آن را تمیز کنیدو اگر از نتیجه کار راضی بودید، مخزن آب پاش برف پاک کن را با همین محلول پر کنید.
با استفاده از آب و سرکه؛ بهراحتی میتوانید مایع شیشه شوی آماده کنید.
دیدید که عیب یابی و رفع مشکلات برف پاک کن خودرو هم بهراحتی پنچرگیری ماشین است. فقط باید کمی حوصله به خرج دهید و با دقت موارد را بررسی کنید.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
آلمان یدک بزگترین مرجع لوازم یدکی خودروهای آلمانی